Site icon CorHelp

Ring til alarmcentralen 1-1-2

ringe til alarmcentralen 1-1-2

ringe til alarmcentralen 1-1-2

Ring til alarmcentralen 1-1-2

 

I Danmark bruger vi et fælles nummer til alarmering ved brand, ambulance og politi – nemlig 1-1-2 (et-et-to). Det er en simpel måde at få fat i det danske beredskab og få den rette hjælp. 

Når du ringer op, vil du få fat i alarmcentralen, hvor en alarmoperatør typisk vil spørge dig om følgende: 

 

 

Hvis man ringer fordi man har brug for politiet, så vil man hurtigt blive videresendt til politiets vagtcentral. 

Ring til alarmcentralen på 1-1-2 

Der kan være flere tilfælde hvor det er nødvendigt at alarmere 1-1-2 og få hjælp fra alarmcentralen. Det kan være, at du selv kommer ud for en trafikulykke eller kommer frem til en ulykke med tilskadekomne, hvor der er brug for hjælp. 

Der skal også alarmeres, hvis du ser eller opdager, at der er ildebrand, eller hvis der kommer røg op for en bygning. Der vil alarmcentralen sende den nødvendige beredskab til brand. 

Det kan også være nødvendigt at ringe 1-1-2, hvis du ser at der bliver begået kriminalitet, eksempelvis indbrud, hvor tyven stadig er der.

Det er vigtigt at vide, at alarmering på 1-1-2 er i akutte tilfælde, hvor der er brug for hjælp her og nu! 

 

Værd at vide om alarmering til alarmcentralen 1-1-2

Du vil aldrig blive mødt at en “optaget-tone” hvis du ringer til 1-1-2. Hvis opkaldet ikke bliver besvaret efter 10 sekunder, vil man automatisk blive viderestillet til en ledig operatør.  

Alle 1-1-2 opkald besvares af de 3 alarmcentraler, som findes i Aarhus, Slagelse og København. 

Ringer man til 1-1-2 vil opkaldet bliver optaget og gemt. 

 

Lokalitet 

Det er mere og mere almindeligt, at opkald til alarmcentralen blive foretaget på mobiltelefoner. Deres systemer er tilpasset den nyeste teknologi, hvilket styrker den hjælp vi kan modtage. Eksempelvis vil din lokalitet blive vist for alarmcentralen hvis der bliver ringet fra en Smartphone. Dog er det vigtigt, at den pågældende mobil, har mere end 20% strøm, da det er en forudsætning for at sende det nødvendige GPS signal. Systemet hedder AML (Advanced Mobile Location) og du kan læse mere om det her (https://hbr.dk/aml/).

På alle vores førstehjælpskurser bliver kursisterne fortrolige med at ringe 1-1-2. Du kan læse eller tilmelde dig et hold her 

Exit mobile version