Mail: info@corhelp.dk   Telefon: 53 885 112

Drukneulykker

Ved skader & ulykker

Lær korrekt og effektiv førstehjælp ved drukneulykker

Hvis en person er ved at drukne, eller du kan se at vedkommende har problemer i vandet, har de brug for hjælp. Dertil skal du overveje følgende omkring din egen sikkerhed:

Har du kræfter nok til selv at svømme ud og redde vedkommende?
Tænk over at en panisk person, der er ved at drukne, kan tage fat i dig og trække dig ned under vandet. Det gør personen, for at holde sig selv oppe. Dette skal man være opmærksom på og vide er en risiko.


Er der en redningskrans, eller lignede du kan kaste ud til vedkommende?
Det vil altid være godt, at få personen til at holde fast om noget i vandet. Derfor er en redningskrans et godt redskab! Se denne video for at vide, hvordan man håndterer en druknesituation med en redningskrans


Hvad er vandtemperaturen?
Er det i vintermånederne vil der ikke gå mange minutter før din krop er underafkølet. Springer du selv i vandet skal du overveje denne risiko. Hvis der er et islag på vandet, men det er for tyndt, vil det være godt at vide, hvordan man kommer op. Det vises godt i Trygfondens video med ulykker på isen.


Hjertestop ved drukneulykke

Ved drukneulykker kan der opstå hjertestop hos den tilskadekomne. Det sker på grund af iltmangel, når personen ikke kan trække vejret. Hvis du kan handle hurtigt i sådan en nødsituation, kan du forhindre, at der opstår yderligere skader på organer og derved kan du redde liv.

Time Is Life når det kommer til overlevelseschancen ved drukneulykker og hjertestop. Når den tilskadekomnes luftveje blokeres af vand, får kroppen ikke ilt nok til de livsvigtige funktioner, og når hjernen ikke får ilt, vil man blive bevidstløs.

Ved drukneulykker starter førstehjælpen altid med 5 indblæsninger for at tilføre ilt til den tilskadekomne. Derefter fortsættes Hjerte-Lunge-Redning for at genoplive personen.

Hvis du er interesseret i et førstehjælpskursus med Hjerte-Lunge-Redning og drukneulykker, så kontakt os for yderligere information og få et tilbud.

Yderligere information omkring drukneulykker og badesikkerhed kan findes her.